Nieuws


Lees verder
nieuws

Van cress tot claim

Met het innovatieve challenge model kun je korte klinische studies uitvoeren met sterk bewijs als mogelijk resultaat. PhD’er Hidde van Steenwijk wil er gezondheidseffecten van groenten en fruit mee aantonen. Hij startte met broccoli en sulforafaan.

Een glas water met een portie…

nieuws cress gezondheidsclaims

Groente heeft al op korte termijn effect op het menselijk lichaam

VENLO - Twaalf bedrijven en vier kennisinstellingen hebben vier jaar lang via het topsectorproject ‘De Waarde(n) van Groenten en Fruit’ onderzoek gedaan naar de gezondheidswaarde van groente en fruit en een betere onderbouwing van het effect van deze verse producten op het lichaam. De resultaten?…

nieuws

Teler bepaalt in de toekomst sneller, goedkoper én zelf de concentratiewaarden in zijn groente en fruit

Wortelen, tomaten en kool zijn gezond. Maar hoe kom je erachter wat voor gezonde stoffen er precies inzitten? Research analist Edward Knaven van Avans Hogeschool in Breda ontwikkelt samen met zijn studenten drie analysemethoden waarmee een teler in de toekomst sneller, goedkoper én zelf de…

nieuws lycopeen glucosinolaat tomaat wortel

Slotsymposium Op weg naar de échte waarde van groente en fruit!

Groente en fruit zijn gezond, dat is bekend. Ze zijn een belangrijke leverancier van voedingsvezels, vitaminen en mineralen. Toch lukt het de meeste mensen nog steeds niet om er voldoende van te eten. Een van de oorzaken daarvoor is dat er weinig kennis bestaat over de inhoudsstoffen in groenten-…

nieuws

Exploring nature never stops!

Groente en fruit zijn gezond, dat is bekend. Ze zijn een belangrijke leverancier van voedingsvezels, vitaminen en mineralen. Maar wat zit er nu precies in en wat voor effect hebben die stoffen op je gezondheid? Daar proberen bedrijven, onderzoekers en studenten achter te komen via het…

nieuws bejo wortel bloemkool gezond lycopeen glucosinolaat

Interview met Hidde van Steenwijk

Lees via onderstaande link het interview met Hidde van Steenwijk in de Food Agri Business. 

nieuws

Op zoek naar de geheimen van de tomaat

Wanneer je je je tanden zet in een lekkere sappige tomaat, krijg je naast een flinke dosis vitamines ook lycopeen binnen, een natuurlijk pigment waar de vrucht zijn rode kleur aan dankt. Onderzoeken laten zien dat dit stofje mogelijk het risico op welvaartziekten zoals diabetes type 2 en hart-…

nieuws tomaat lycopeen

Giftig voor insecten, gezond voor de mens

Broccoli, radijsjes, bloemkool en spruitjes zijn goed voor je. Maar wist je dat deze groenten zelf giftige stofjes aanmaken om te voorkomen dat insecten aan ze gaan knabbelen?

En juist deze giftige stoffen zijn gezond voor de mens. Teus Luijendijk is projecteider bij…

nieuws insecten broccoli wvgf bloemkool spruitjes glucosinolaat

Beta-glucanen uit champignons: voeding of medicijn?

Om vast te stellen of het nu als voedingsproduct (als voedingssupplement) of als medicijn gebruikt zou kunnen worden, heeft Hidde van Steenwijk in de review ‘Immunomodulating Effects of Fungal Beta-Glucans: From Traditional Use to Medicine’ al het bewijs bij elkaar gezet dat gaat over het…

nieuws

Introductie Bejo

Bejo is één van de partners van het project ’De Waarde(n) van groenten en fruit’. Naast wie we zijn, geven we ook inzicht in waarom we partner zijn in dit mooie project! Bekijk bovenstaande video. 

nieuws

Weet wat er in je voedsel zit!

Iedereen weet dat het eten van groenten en fruit goed voor je is. Maar de voedingswaarde van groenten en fruit wordt nauwelijks gemeten. Hoeveel lycopeen zit in een tomaat? Welke kool moet je eten om je dagelijkse hoeveelheid antioxidanten binnen te krijgen? Dr. Tamara Verhoeven is docent…

nieuws

"Groente en fruit zijn gezond en dat gaan we bewijzen"

Hidde van Steenwijk, afgestudeerd in de farmacie, raakte gefascineerd door de gezondheidseffecten van groente en fruit en werd promovendus aan het Food Claims Centre Venlo (FCCV) van Campus Venlo. Binnen het topsectorproject ‘De Waarde(n) van Groenten en Fruit’ werkt hij de komende…

nieuws

Gezond of ziek? De tomaat weet raad

Lycopeen is één van de bekendste stoffen uit tomaat en er is al veel onderzoek gedaan naar de gezondheidseffecten van deze voedingsstof. In het kader van het Topsectorproject De Waarde(n) van Groenten & Fruit heeft Hidde van Steenwijk, onderzoeker bij de Universiteit Maastricht, de…

nieuws

De ‘gezonde apotheek’

Hidde van Steenwijk studeerde farmacie in Groningen. Toch koos hij niet voor de wereld van pillen en poeders, maar voor ‘de gezonde apotheek’. Bij het Food Claims Centre op Brightlands Campus Greenport Venlo doet de PhD kandidaat van Universiteit Maastricht nu onderzoek naar het effect van…

nieuws

Project ‘De Waarde(n) van Groenten en Fruit’

Iedereen weet dat het eten van groenten en fruit goed voor je is. Maar wat is het effect van groenten en fruit dan precies op onze gezondheid? En hoe kunnen we de gezondheidswaarde van versproducten in kaart brengen? Met deze vragen gaat het topsectorproject ‘De Waarde(n) van Groenten en Fruit’,…

nieuws

Groenten en fruit als medicijn?

- Samenwerking Brightlands Campus Greenport Venlo, vers+, Maastricht University, HAS Hogeschool en Avans - 

 
Dat het eten van groenten en fruit gezond is, is algemeen bekend. Over de relatie tussen specifieke inhoudsstoffen van groenten- en fruitsoorten en de…

nieuws

Neem contact op


Nieuws


  • Van cress tot claim

  • Groente heeft al op korte termijn effect op het menselijk lichaam

    Presentatie eindresultaten topsectorproject ‘De Waarde(n) van Groenten en Fruit’
  • Teler bepaalt in de toekomst sneller, goedkoper én zelf de concentratiewaarden in zijn groente en fruit

  • Slotsymposium Op weg naar de échte waarde van groente en fruit!

    Donderdag 17 november @Brightlands Campus Greenport Venlo

 

Zoeken


 

Antwoorden op diverse vragen kunt u vinden in onze FAQ.

Copyright 2023 - De Waarde(n) van Groenten en Fruit - WVGF
Inloggen | Webbly - Design websites | Ziber - PSD naar html | Design by Bejo