ProjectDe Waarde(n) van Groenten en Fruit
Steeds meer Nederlanders krijgen last van een welvaartsziekte (zoals diabetes type 2 of hart- en vaatziekten). Uit grote bevolkingsonderzoeken blijkt dat het consumeren van groenten en fruit positief kan bijdragen aan de gezondheid, maar het is niet duidelijk in hoeverre welke producten nu verantwoordelijk zijn voor welke gezondheidseffecten. | |
Verschillende inhoudsstoffenDe uiteenlopende effecten van verschillende inhoudsstoffen uit groenten en fruit worden in dit project gemeten door middel van de ontwikkeling van een innovatief challenge model, wat goed aansluit bij de huidige wetenschappelijke discussie over hoe voedingseffecten gemeten en onderbouwd kunnen worden. | |
Innovatieve meetmethodenOm uiteindelijk de gezondheid van groenten en fruit te kunnen verwaarden, is het essentieel om meer te weten over deze producten. In dit project worden twee onlosmakelijke innovatieve meetmethoden ontwikkeld en gecombineerd, om te kunnen definiëren wat de inhoudsstoffen en gezondheidseffecten zijn van specifieke groenten- en fruitsoorten. Het meten van inhoudsstoffen kan door de ontwikkeling van een nieuwe, innovatieve meetmethode efficiënter en goedkoper, zodat er vaker routinematig gecontroleerd kan worden wat er in de verschillende producten zit. | |
Neem contact op | Nieuws
Zoeken
| ||