Project

De Waarde(n) van Groenten en Fruit



 

Steeds meer Nederlanders krijgen last van een welvaartsziekte (zoals diabetes type 2 of hart- en vaatziekten). Uit grote bevolkingsonderzoeken blijkt dat het consumeren van groenten en fruit positief kan bijdragen aan de gezondheid, maar het is niet duidelijk in hoeverre welke producten nu verantwoordelijk zijn voor welke gezondheidseffecten.

Consumenten worden zich steeds bewuster van de invloed van voeding op hun gezondheid, maar omdat het nu voor bedrijven lastig is om uit te leggen wat er precies in hun product zit en waarom deze dus gezond zijn, wordt nog niet genoeg gebruik gemaakt van de potentie van groenten en fruit.

WVGF-Tomaten

Verschillende inhoudsstoffen

De uiteenlopende effecten van verschillende inhoudsstoffen uit groenten en fruit worden in dit project gemeten door middel van de ontwikkeling van een innovatief challenge model, wat goed aansluit bij de huidige wetenschappelijke discussie over hoe voedingseffecten gemeten en onderbouwd kunnen worden.

De ontwikkelde informatie over de combinatie van de inhoud en gezondheidseffecten van groenten en fruit zal bedrijven in staat stellen om te communiceren over de waarde van hun groenten en fruit. Uiteindelijk kan alleen zulke informatie bijdragen aan het versterken van het vertrouwen van consumenten, waardoor een consument bewustere en gezondere keuzes zal kunnen maken.

Innovatieve meetmethoden

Om uiteindelijk de gezondheid van groenten en fruit te kunnen verwaarden, is het essentieel om meer te weten over deze producten. In dit project worden twee onlosmakelijke innovatieve meetmethoden ontwikkeld en gecombineerd, om te kunnen definiëren wat de inhoudsstoffen en gezondheidseffecten zijn van specifieke groenten- en fruitsoorten. Het meten van inhoudsstoffen kan door de ontwikkeling van een nieuwe, innovatieve meetmethode efficiënter en goedkoper, zodat er vaker routinematig gecontroleerd kan worden wat er in de verschillende producten zit.

WVGF-BroccoCress

Neem contact op


Nieuws


  • Van cress tot claim

  • Groente heeft al op korte termijn effect op het menselijk lichaam

    Presentatie eindresultaten topsectorproject ‘De Waarde(n) van Groenten en Fruit’
  • Teler bepaalt in de toekomst sneller, goedkoper én zelf de concentratiewaarden in zijn groente en fruit

  • Slotsymposium Op weg naar de échte waarde van groente en fruit!

    Donderdag 17 november @Brightlands Campus Greenport Venlo

 

Zoeken


 

Antwoorden op diverse vragen kunt u vinden in onze FAQ.

Copyright 2023 - De Waarde(n) van Groenten en Fruit - WVGF
Inloggen | Webbly - mooie websites | Ziber - PSD naar html | Design by Bejo