overzicht

Slotsymposium Op weg naar de échte waarde van groente en fruit!

Donderdag 17 november @Brightlands Campus Greenport Venlo

Groente en fruit zijn gezond, dat is bekend. Ze zijn een belangrijke leverancier van voedingsvezels, vitaminen en mineralen. Toch lukt het de meeste mensen nog steeds niet om er voldoende van te eten. Een van de oorzaken daarvoor is dat er weinig kennis bestaat over de inhoudsstoffen in groenten- en fruitsoorten en hoe deze bioactieve stoffen de gezondheid van de mens beïnvloeden. Meer dan een zeer algemeen advies om meer groenten te eten is daarom niet mogelijk. Uit gedragsonderzoek is gebleken dat algemeen advies, in tegenstelling tot gepersonaliseerd advies, nauwelijks effect heeft  In het topsectorproject ‘De Waarde(n) van Groenten en Fruit’ is vier jaar lang onderzoek gepleegd door wetenschappers, studenten en bedrijven. Deze resultaten hebben verrassende nieuwe inzichten opgeleverd over bioactieve stoffen in groenten en fruit.

Benieuwd naar deze veelbelovende resultaten? Of meng je je graag in de discussie hoe ondernemers en wetenschappers met de resultaten uit dit project aan de slag gaan om Nederland gezonder te maken? 

Kom dan naar het eindsymposium ‘Op weg naar de échte waarde van groenten en fruit!’ op donderdag 17 november 2022 op Brightlands Campus Greenport Venlo. Alle onderzoeken passeren de revue: wat is er onderzocht, wat zijn de resultaten en hoe kunnen we daar, vanuit de tuinbouw, de gezondheidszorg en de maatschappij, verder mee? Noteer de datum alvast in je agenda en schrijf je hier in.

Overig nieuws


29-11-2022 - Van cress tot claim
21-11-2022 - Groente heeft al op korte termijn effect op het menselijk lichaam
27-10-2022 - Teler bepaalt in de toekomst sneller, goedkoper én zelf de concentratiewaarden in zijn groente en fruit
18-07-2022 - Exploring nature never stops!
09-05-2022 - Interview met Hidde van Steenwijk
22-03-2022 - Valstar
02-12-2021 - Op zoek naar de geheimen van de tomaat
19-10-2021 - Giftig voor insecten, gezond voor de mens
12-05-2021 - Beta-glucanen uit champignons: voeding of medicijn?
23-03-2021 - Introductie Bejo
03-03-2021 - Weet wat er in je voedsel zit!
05-01-2021 - "Groente en fruit zijn gezond en dat gaan we bewijzen"
06-10-2020 - Gezond of ziek? De tomaat weet raad
11-03-2020 - De ‘gezonde apotheek’
25-11-2019 - Takii
27-05-2019 - Scelta Mushrooms
15-04-2019 - Project ‘De Waarde(n) van Groenten en Fruit’
15-04-2019 - Groenten en fruit als medicijn?
10-04-2019 - Brightlands Campus
10-04-2019 - Koppert
10-04-2019 - Brightlabs
10-04-2019 - Bejo
10-04-2019 - Avans
10-04-2019 - InnovationQuarter
10-04-2019 - Omnigen
10-04-2019 - HAS green academy
10-04-2019 - Best Fresh Group
10-04-2019 - VanRijsingenGreen
10-04-2019 - Delphy
10-04-2019 - Koppert Cress

Neem contact op


Nieuws


  • Van cress tot claim

  • Groente heeft al op korte termijn effect op het menselijk lichaam

    Presentatie eindresultaten topsectorproject ‘De Waarde(n) van Groenten en Fruit’
  • Teler bepaalt in de toekomst sneller, goedkoper én zelf de concentratiewaarden in zijn groente en fruit

  • Slotsymposium Op weg naar de échte waarde van groente en fruit!

    Donderdag 17 november @Brightlands Campus Greenport Venlo

 

Zoeken


 

Antwoorden op diverse vragen kunt u vinden in onze FAQ.

Copyright 2025 - De Waarde(n) van Groenten en Fruit - WVGF
Inloggen | Ziber Website | Design by Bejo