overzicht

Project ‘De Waarde(n) van Groenten en Fruit’

Officieel van start!

WVGF-Consortium

Iedereen weet dat het eten van groenten en fruit goed voor je is. Maar wat is het effect van groenten en fruit dan precies op onze gezondheid? En hoe kunnen we de gezondheidswaarde van versproducten in kaart brengen? Met deze vragen gaat het topsectorproject ‘De Waarde(n) van Groenten en Fruit’, dat deze week van start is gegaan, aan de slag. In dit project werken ondernemers samen met kennisinstellingen aan een betere onderbouwing van het effect van nutriënten op het lichaam en de gezondheidswaarde van versproducten.

De komende vier jaar gaan tenminste 12 bedrijven en 4 kennisinstellingen aan de slag met de inhoudsstoffen van tomaten, wortels, brocco-cress en nog een vierde te kiezen product. In het vierjarige programma worden twee innovatieve meetmethoden ontwikkeld en gecombineerd. Deze methodes zullen in de toekomst bijdragen aan zowel efficiëntere en goedkopere controles van wat er eigenlijk in deze gewassen zit, terwijl ook het gezondheidseffect beter in kaart kan worden gebracht.

Partners
Bejo - Best Fresh – Brightlabs - Brightlands Campus Greenport Venlo - Nunhems Netherlands B.V. - Groen Agro Control – InnovationQuarter - Koppert Biological Systems - Koppert Cress – VanRijssingenGreen - Omnigen B.V. – Delphy B.V. - Maastricht University - HAS Hogeschool - Stichting Avans - Stichting Control Food and Flowers

Dit project ontvangt financiële steun van de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen. Binnen de Topsector werken bedrijfsleven, kennisinstellingen en de overheid samen aan innovaties op het gebied van duurzame productie van gezond en veilig voedsel en de ontwikkeling van een gezonde, groene leefomgeving.

Overig nieuws


29-11-2022 - Van cress tot claim
21-11-2022 - Groente heeft al op korte termijn effect op het menselijk lichaam
27-10-2022 - Teler bepaalt in de toekomst sneller, goedkoper én zelf de concentratiewaarden in zijn groente en fruit
12-10-2022 - Slotsymposium Op weg naar de échte waarde van groente en fruit!
18-07-2022 - Exploring nature never stops!
09-05-2022 - Interview met Hidde van Steenwijk
22-03-2022 - Valstar
02-12-2021 - Op zoek naar de geheimen van de tomaat
19-10-2021 - Giftig voor insecten, gezond voor de mens
12-05-2021 - Beta-glucanen uit champignons: voeding of medicijn?
23-03-2021 - Introductie Bejo
03-03-2021 - Weet wat er in je voedsel zit!
05-01-2021 - "Groente en fruit zijn gezond en dat gaan we bewijzen"
06-10-2020 - Gezond of ziek? De tomaat weet raad
11-03-2020 - De ‘gezonde apotheek’
25-11-2019 - Takii
27-05-2019 - Scelta Mushrooms
15-04-2019 - Groenten en fruit als medicijn?
10-04-2019 - Brightlands Campus
10-04-2019 - Koppert
10-04-2019 - Brightlabs
10-04-2019 - Bejo
10-04-2019 - Avans
10-04-2019 - InnovationQuarter
10-04-2019 - Omnigen
10-04-2019 - HAS green academy
10-04-2019 - Best Fresh Group
10-04-2019 - VanRijsingenGreen
10-04-2019 - Delphy
10-04-2019 - Koppert Cress

Neem contact op


Nieuws


  • Van cress tot claim

  • Groente heeft al op korte termijn effect op het menselijk lichaam

    Presentatie eindresultaten topsectorproject ‘De Waarde(n) van Groenten en Fruit’
  • Teler bepaalt in de toekomst sneller, goedkoper én zelf de concentratiewaarden in zijn groente en fruit

  • Slotsymposium Op weg naar de échte waarde van groente en fruit!

    Donderdag 17 november @Brightlands Campus Greenport Venlo

 

Zoeken


 

Antwoorden op diverse vragen kunt u vinden in onze FAQ.

Copyright 2023 - De Waarde(n) van Groenten en Fruit - WVGF
Inloggen | Webbly - Design websites | Ziber - Responsive of Adaptive? | Design by Bejo