Slotsymposium Op weg naar de échte waarde van groente en fruit!

Donderdag 17 november @Brightlands Campus Greenport Venlo

Groente en fruit zijn gezond, dat is bekend. Ze zijn een belangrijke leverancier van voedingsvezels, vitaminen en mineralen. Toch lukt het de meeste mensen nog steeds niet om er voldoende van te eten. Een van de oorzaken daarvoor is dat er weinig kennis bestaat over de inhoudsstoffen in groenten- en fruitsoorten en hoe deze bioactieve stoffen de gezondheid van de mens beïnvloeden. Meer dan een zeer algemeen advies om meer groenten te eten is daarom niet mogelijk. Uit gedragsonderzoek is gebleken dat algemeen advies, in tegenstelling tot gepersonaliseerd advies, nauwelijks effect heeft  In het topsectorproject ‘De Waarde(n) van Groenten en Fruit’ is vier jaar lang onderzoek gepleegd door wetenschappers, studenten en bedrijven. Deze resultaten hebben verrassende nieuwe inzichten opgeleverd over bioactieve stoffen in groenten en fruit.

Benieuwd naar deze veelbelovende resultaten? Of meng je je graag in de discussie hoe ondernemers en wetenschappers met de resultaten uit dit project aan de slag gaan om Nederland gezonder te maken? 

Kom dan naar het eindsymposium ‘Op weg naar de échte waarde van groenten en fruit!’ op donderdag 17 november 2022 op Brightlands Campus Greenport Venlo. Alle onderzoeken passeren de revue: wat is er onderzocht, wat zijn de resultaten en hoe kunnen we daar, vanuit de tuinbouw, de gezondheidszorg en de maatschappij, verder mee? Noteer de datum alvast in je agenda en schrijf je hier in (https://www.brightlands.com/brightlands-campus-greenport-venlo/evenement/slotsymposium-op-weg-naar-de-echte-waarde-van-groente?utm_campaign=BCGV%20events&utm_medium=email&_hsmi=2&_hsenc=p2ANqtz-9FeW6Ivztbb83G1Uw_239JzdtAP91VDzzmERdZxaPbKbqirgIvr3KVIbxzTGNywpziANG9pJeey88AiG3X7NyVyWnGvt4qQC4uQe1RrWYXbUHH5_U&utm_content=2&utm_source=hs_email#aanmelden).