Maastricht University

Universiteit Maastricht (UM) is de meest internationale universiteit van Nederland en is, met op dit moment bijna 20.000 studenten en meer dan 4.000 medewerkers, nog altijd groeiende. De UM onderscheidt zich door haar innovatieve onderwijsmodel, internationale karakter en multidisciplinaire aanpak van onderzoek en onderwijs.

Dankzij haar hoogwaardige onderzoeks- en studieprogramma’s en een sterke focus op maatschappelijke betrokkenheid heeft de UM in korte tijd een solide reputatie opgebouwd. Vandaag de dag wordt zij beschouwd als een van de beste jonge universiteiten ter wereld. Maastricht University Campus Venlo is de satellietcampus van de UM in Venlo, waar onderwijs en onderzoek zich richten op voeding, gezondheid en logistiek. Het interdisciplinaire onderzoek binnen deze gebieden wordt gestimuleerd door de actieve betrokkenheid van ondernemers uit de voedingssector en de Provincie Limburg.

 

Het Food Claims Centre Venlo (FCCV) is het multidisciplinaire onderzoekscentrum van de Campus Venlo van de Universiteit Maastricht op het gebied van voedingswetenschappen en levensmiddelenrecht. Binnen het FCCV wordt onderzoek gedaan naar het gebruik van wetenschappelijk bewijs om voedsel als ’veilig’ of ’gezond’ te bestempelen. Meer informatie is te vinden op www.foodclaims.nl (http://www.foodclaims.nl)

Maastricht-University Maastricht-University