29-11-2022
Met het innovatieve challenge model kun je korte klinische studies uitvoeren met sterk bewijs als mogelijk resultaat. PhD’er Hidde van Steenwijk wil er gezondheidseffecten van groenten en fruit mee aantonen. Hij startte met broccoli en sulforafaan.
21-11-2022
VENLO - Twaalf bedrijven en vier kennisinstellingen hebben vier jaar lang via het topsectorproject ‘De Waarde(n) van Groenten en Fruit’ onderzoek gedaan naar de gezondheidswaarde van groente en fruit en een betere onderbouwing van het effect van deze verse producten op het lichaam. De resultaten? Er…
27-10-2022
Wortelen, tomaten en kool zijn gezond. Maar hoe kom je erachter wat voor gezonde stoffen er precies inzitten? Research analist Edward Knaven van Avans Hogeschool in Breda ontwikkelt samen met zijn studenten drie analysemethoden waarmee een teler in de toekomst sneller, goedkoper én zelf de…
12-10-2022
Groente en fruit zijn gezond, dat is bekend. Ze zijn een belangrijke leverancier van voedingsvezels, vitaminen en mineralen. Toch lukt het de meeste mensen nog steeds niet om er voldoende van te eten. Een van de oorzaken daarvoor is dat er weinig kennis bestaat over de inhoudsstoffen in groenten- en…
18-07-2022
Groente en fruit zijn gezond, dat is bekend. Ze zijn een belangrijke leverancier van voedingsvezels, vitaminen en mineralen. Maar wat zit er nu precies in en wat voor effect hebben die stoffen op je gezondheid? Daar proberen bedrijven, onderzoekers en studenten achter te komen via het…